Tuindesign

Een fraaie tuin ontwerpen is niet zo moeilijk. De kunst is om een tuin te ontwerpen die écht bij u past. Wat wilt u doen in uw tuin? Weijer Tuinen vertaalt uw wensen in een duidelijk en direct toepasbaar design.

Zeg me wie je vrienden zijn en ik vertel je wie je bent

Deze uitspraak is van de Spaanse romanschrijver Miguel de Cervantes. Hij is vooral bekend door zijn boek Don Quichot. Anno nu is zijn uitspraak onverminderd actueel. We kunnen hem zelfs op een andere manier invullen: “Toon me uw tuin en ik vertel u wie u bent.” Dit is voor ons een belangrijk vertrekpunt bij tuinen ontwerpen.

Zeg me wie u bent...

Maar weinig dingen zijn zo persoonlijk als een tuin. U wilt er rustig kunnen zitten na een hectische werkdag, genieten van een romantische avond met z'n tweeën of gezellig bijkletsen met vrienden. Wat u ook wilt doen in uw tuin; het is belangrijk dat het dan ook echt úw tuin is. Wij hechten daarom veel waarde aan een goede kennismaking: vertel ons wie u bent en wij ontwerpen de tuin die bij u past. Alleen dan wordt ons tuinontwerp uw droomtuin.

Tuingeluk

Als hovenier en tuinliefhebber zijn wij voor onze klanten altijd op zoek naar de mooiste tuinbeleving. Tuingeluk staat hierin centraal. Dit begrip is door de Tuinen van Appeltern in het leven geroepen en beschrijft vier basisvoorwaarden: verhouding, volume, privacy & energiebalans. Als aan deze basisvoorwaarden wordt voldaan, wordt de tuinbeleving verbeterd en zorgt het voor een sterkere band met de buitenruimte. Een tuin om van te genieten!


 

Beplantingsplan

Voordat wij een tuin aanleggen maken wij een beplantingsplan. We beoordelen de conditie van de grond door monsters te nemen. Zijn er bijvoorbeeld voldoende voedingsstoffen aanwezig? Zo niet, dan wordt de grond eerst bemest. Vervolgens kijken we naar de hoeveelheid zon en schaduw. Op deze manier weten we of de planten voldoende zon gaan krijgen. Ook bekijken we de borders en tuinafscheidingen. Gaat u voor een dichte begroeiing of juist een kleurrijke tuinafscheiding? Wilt u een bladverliezende haag of juist een groenblijvende klimplant? Kortom; genoeg vragen om vóóraf uit te zoeken. Het beplantingsplan geeft u alle antwoorden en zorgt ervoor dat uw tuinontwerp goed kan worden aangelegd. Zodra het beplantingsplan af is, gaan we verder met de volgende stap. Het aanleggen van uw tuin