Verzorgen in de tuin

Planten, dieren en mensen; samen in de tuin. Elk met hun eigen verzorging en omgeving. Waarom van het noodzakelijke geen aangename bezigheid maken?

Planten verzorgen

Zowel jong als oud is graag bezig met het verzorgen van planten. Dit hoeft niet lastig te zijn. Denk daarbij aan het kweken en verzorgen van een moestuintje. Hoe leuk om samen met uw kinderen te doen en daarna te eten uit uw eigen tuin? Wij bespreken graag uw wensen op dit gebied en laten zien wat uw mogelijkheden zijn. Specialistisch werk kunt u dan overlaten aan uw hovenier.

Dieren verzorgen

’Leven in de tuin’ is pas compleet als er naast planten ook dieren in de tuin te vinden zijn. Van insecten tot huisdieren; zeker kinderen leren hier erg veel van. Afhankelijk van het soort dier dat u wilt verzorgen in de tuin, zult u keuzes moeten maken over verblijfplaatsen, voeding, enz. Bijen vragen om nectarrijke planten, vlinders komen op kleur af en huisdieren verlangen vaak een stukje gras of buitenhok. Ook een combinatie hiervan is mogelijk.

Mensen verzorgen

Hoeveel mensen zijn er niet verantwoordelijk voor de verzorging van een ander. Als mantelzorger hoeft die verzorging niet altijd bij de hulpbehoevende thuis te gebeuren. Het is juist goed om buiten te komen en regelmatig in een natuurlijke omgeving te verblijven. Daarnaast moeten ouderen steeds langer op zichzelf wonen, terwijl dit eigenlijk niet meer gaat. Welke mogelijkheden heeft u dan om bijvoorbeeld uw vader of moeder thuis te verzorgen? En wat betekent dit voor de inrichting van uw tuin? Als hoveniersbedrijf denken wij graag me u mee.

Meer weten over de mogelijkheden van ‘verzorgen in de tuin’? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking of lees verder voor inspiratie.