Tuindesign

Op basis van uw persoonlijke voorkeur

Maatwerk

Van een breed scala aan opties

Tuinontwerp

Vanuit uw wensen

Advies

Kwaliteit hoveniers

Tuinstijlen

Over de jaren heen zijn er veel nieuwe tuinstijlen bijgekomen en klassieke tuinstijlen teruggekeerd.

Engelse tuin

De Engelse tuin heeft een natuurlijke vibe. Veel groen, ronde vormen, grasvelden en waterpartijen. In tegenstelling tot veel van de moderne tuinstijlen is de Engelse tuin niet strak en symmetrisch. Het is eerder een romantische tuin vol sfeer en karakter.

Franse tuin

De Franse tuin heeft iets deftigs, iets formeels. Het is een keurig geordende tuin met strakke lijnen. Veel invloeden van de Franse tuin zijn terug te vinden in de hedendaagse tuinarchitectuur. Rechte vormen, groepen identieke elementen en een beperkte hoeveelheid bloemen.

Moderne tuin

Strakke vormgeving speelt een belangrijke rol in het ontwerp van de moderne tuin. Ronde vormen hebben plaatsgemaakt voor rechte lijnen. Qua materialen zien we veel duurzame materialen hun entree maken zoals cortenstaal en natuursteen. Vijvers worden omgetoverd tot opvallende waterpartijen.

KLEINE STADSTUIN

In de drukke stad is de stadstuin het punt om tot rust te komen. Een eigen, verborgen paradijsje waar je tot jezelf kunt komen. Om toch iets van privacy te houden, heeft vrijwel elke stadstuin een aantal hoge tuinafscheidingen. Door de stadstuin in verschillende ruimtes in te delen, oogt de kleine stadstuin vaak al een stuk ruimer.

DE LEVENDE TUIN

Een vrij nieuwe verschijning is de 'levende tuin'. Een tuinstijl waar functionaliteit een belangrijke rol speelt. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en oog voor de natuur. Een tuin om niet alleen van te genieten, maar ook om van te eten. Een tuin met veel variatie in planten, bloemen én dieren! Met schuilmogelijkheden en voldoende voedsel komen vogels, egels en insecten weer gezellig langs.

HOE ZIET UW DROOMTUIN ERUIT?

Iedereen heeft een eigen smaak. En dat is maar goed ook, want anders zagen alle tuinen er hetzelfde uit. Probeer daarom vooral uw eigen gevoel te volgen en een tuinstijl te kiezen die écht bij u past.

Wij beginnen onze tuinwerkzaamheden daarom altijd met een uitgebreid kennismakingsgesprek waarin u kunt aangeven hoe uw droomtuin eruit ziet. Op basis hiervan gaan wij te werk.

Om direct een afspraak te plannen kunt u bellen met 0592 - 351 068 of een bericht sturen via onze contactpagina.

contact

Bent u ook toe aan een tuin die écht bij u past? Laat het ons weten en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op