Tuindesign

Op basis van uw persoonlijke voorkeur

Maatwerk

Van een breed scala aan opties

Tuinontwerp

Vanuit uw wensen

Advies

Kwaliteit hoveniers

Tuin winterklaar maken

In oktober is het de hoogste tijd om uw tuin winterklaar te maken. Nu al? Horen we u zeggen. Ja, want het zal niet lang meer duren tot de eerste nachtvorst. En als u in de lente en zomer opnieuw wilt genieten van een schitterende tuin, moet er toch echt iets gebeuren. De hoveniers van Weijer Tuinen weten wat.

Tuin winterklaar maken met Weijer Tuinen

Bladeren zijn afgevallen, vaste planten in elkaar gezakt en het nog staande onkruid wordt duidelijk zichtbaar. Kortom: uw tuin ziet er nu niet verzorgd uit. Onze vakbekwame hoveniers helpen u met het schoonmaken van uw tuin en snoeien de planten die dat nodig hebben. Verder kiest Weijer voor de juiste meststoffen voor ál uw planten en gazon.

Bescherming tegen vorst

Sommige planten kunnen erg slecht tegen lage temperaturen, laat staan tegen langdurige vorst. Er zijn verschillende methodes om ze tegen (vries)kou te beschermen. Wij weten precies welke aanpak voor welke plant het meest geschikt is. Zo moet je planten niet te vroeg inpakken. Bij geleidelijk dalende temperaturen kun je het beste zo lang mogelijk wachten. De plant hardt dan zelf af. Alleen bij een plotselinge temeratuurdaling heeft beplanting hulp nodig. Vorstbescherming moet zorgvuldig gebeuren. Als u de plant volledig isleert kan er rotting of broei optreden. De plant overleeft het dan niet. Bij twijfel kunt u ons altijd om advies vragen. Wij geven uw tuin in Groningen of Drenthe de najaarsbeurt die hij verdient.

Snoeien en gazonverzorging

Snoeien is ook vast onderdeel van het winterklaar maken. Zowel voor bomen als struiken en heesters. We ontdoen ze daarbij alleen van de hoognodige takken. Uw gazon bemesten we, zodat het in het voorjaar weer extra kwiek naar boven komt. Weijer Tuinen zorgt dat uw hele tuin volgend jaar wéér in bloei staat.

 

Uw tuin óók winterklaar? Maak dan gauw een afspraak met een van ons hoveniers! U kunt het contactformulier gebruiken of direct bellen met 0592 - 351 068.

Neem contact op