Weelderige tuin Winsum

De klant wilde heel graag een tuin vol flora en fauna, weelderig met ronde vormen en tegelijkertijd wel geordend. Ze hebben afbeeldingen laten zien, wij hebben een ontwerp gemaakt en het was liefde op het eerste gezicht. Zo is het geworden!

Opgeleverd 2021
Architect Weijer Tuinen
Locatie Winsum
Weelderige tuin Winsum block-achtergrond

Weelderige tuin met zwemvijver

Deze klant is bij ons gekomen omdat wij náást ons totaal aanbod van ontwerp tot aanleg en onderhoud van uw tuin, de specialisatie hebben om zwemvijvers en natuurzwembaden aan te leggen.

Dromen, wensen, durven, doen

De wens

Tijdens een vakantie in Oostenrijk heeft deze klant in een zwemvijver gezwommen die is aangelegd met het systeem van BioTop, waar wij geselecteerd partner van zijn.
Wegdromend hierover hebben ze besloten dat bij hun nieuwe woning een dergelijke zwemvijver met een weelderige tuin met veel bloeiende planten en toch duidelijke lijnen, een hele grote wens zou zijn die ze graag wilden verwezenlijken. Dit hebben we als Weijer Tuinen en Ecozwemmen voor ze kunnen realiseren!

Mooie uitdagingen...

De oorspronkelijke opdracht

De opdracht was een mooie uitdaging door een ogenschijnlijke tegenstrijdigheid. De klant wilde vooral veel bloeiende planten en verschillende plekken waar je lekker van zowel de zon als de schaduw kunt genieten. Geen te strakke tuin en met ruimte voor o.a. kruiden en fruitbomen, dus een weelderige tuin met duidelijke lijnen.

Deze ogenschijnlijke tegenstrijdigheid hebben we opgelost door gebruik te maken van elipsvormige cortenstalen bakken met een wat bredere bovenrand in verschillende maatvoeringen. Dit geeft een speels uiterlijk aan de tuin; niet te strak, wel duidelijke lijnen.

In deze bakken staan bijvoorbeeld de kruiden en andere eetbare planten. Verder is er in grote lijnen vooraf bepaald welke bomen en struiken er zouden komen te staan. Er is ter plekke bepaald wat waar is komen te staan.

Beregeningssysteem in eigen tuin

Watermanagement

In de tuin is een beregeningssysteem toegepast met leidingen die druppelgewijs water afgeven. Het geheel wordt via een computer aangestuurd en om niet te veel of te weinig te bewateren, is er een vochtmeter in de grond aangebracht. Deze meet niet alleen of er water is gevallen, maar ook of er verdamping enz. is geweest op dat moment.

Het enorme voordeel van deze manier van beregening is dat de planten niet verdrogen en op tijd water toegediend krijgen. De planten blijven daardoor goed gezond en bloeien daardoor beter en meer.

Sfeer creëer je ook door verlichting

Verlichting

In de tuin is verlichting aangebracht met de intentie om ook ’s avonds sfeer te creëren. Geen felle, overdadige verlichting, maar we hebben bijvoorbeeld een meerstammige struik uitgelicht en het grote siergras aangelicht om de lichte bewegingen van de aren zichtbaar te maken.

Bekijk meer recente tuin projecten

Landelijke villatuin in Kolham
Grote stadstuin in Assen

Landelijke villatuin in Kolham

Oud-klanten benaderden ons opnieuw voor de tuin en een natuurzwembad nadat ze een ander huis gekocht hadden. Een aantal jaren geleden hebben we hun tuin een upgrade gegeven, náást het realiseren van een natuurzwembad (4x14m) met een ingebouwd roldeck en warmtepomp om het zwemseizoen te verlengen...

  • Opgeleverd2022
  • LocatieKolham
  • ArchitectWeijer Tuinen

Grote stadstuin in Assen

Met de opdracht om rust, openheid en gezelligheid in de grote stadstuin te creëren, hebben we samen met een architect uit ons netwerk hier een plan voor gemaakt én natuurlijk uitgevoerd.

  • Opgeleverd
  • LocatieAssen
  • ArchitectWeijer Tuinen 2023
© Copyright Weijer Tuinen 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen