Landelijke villatuin in Kolham

Oud-klanten benaderden ons opnieuw voor de tuin en een natuurzwembad nadat ze een ander huis gekocht hadden. Een aantal jaren geleden hebben we hun tuin een upgrade gegeven, náást het realiseren van een natuurzwembad (4x14m) met een ingebouwd roldeck en warmtepomp om het zwemseizoen te verlengen...

Opgeleverd 2022
Architect Weijer Tuinen
Locatie Kolham
Landelijke villatuin in Kolham block-achtergrond

Een tuin met oog voor details

Hoe het begon…
Oud-klanten benaderden ons opnieuw voor de tuin en een natuurzwembad nadat ze een ander huis gekocht hadden. Een aantal jaren geleden hebben we hun tuin een upgrade gegeven, náást het realiseren van een natuurzwembad (4x14m) met een ingebouwd roldeck en warmtepomp (om het zwemseizoen te verlengen). Het nieuwe zwembad sloot naadloos aan op de rest van de tuin. De familie was enorm tevreden en genoten volop van de tuin en het zwembad.

Het nieuwe huis van deze familie is een fantastisch huis met een tuin met ontzettend veel mogelijkheden. We gingen bij de familie op bezoek om de wensen en de plannen daarvoor door te nemen.

Nieuwe tuin, nieuwe mogelijkheden

De wensen voor het zwembad

Het eerdere natuurzwembad viel enorm in de smaak. Zo één wilden ze weer, maar dan een stukje groter. Mochten ze met z’n tweeën tegelijkertijd willen zwemmen, dan zou het fijn zijn als het bad iets breder was. Doen we! Het nieuwe zwembad werd 5 meter breed en 16 meter lang. Ook nu weer met ingebouwd roldeck.

Dan de warmtepomp. Het zwemseizoen was al flink verlengd, maar doorzwemmen in de winter in Kolham, dat zou tof zijn. Geen enkel probleem! We installeerden een warmtepomp die uitermate geschikt is voor het verwarmen van het bad, zelfs in de winter.

Een strakke en rustige uitstraling

De uitvoering

Het werd een bouwkundig bad, 150 cm diep, mét inbouwtrap. Het natuurzwembad is bekleed met een antraciet gekleurde liner. In de lengte van het bad plaatsten we vier lampen. De zwembadranden zijn gerealiseerd in op maat gemaakte natuurstenen-tegels, 30 cm breed, 220 cm lang. Deze grote tegelmaat zorgt ervoor dat het geheel heel rustig oogt. Als kers op de taart hebben we de trap bekleed met hetzelfde natuursteen.

Om looppaden rond het natuurzwembad te creëren en een aantal grote zitplekken, realiseerden we een terras van speciaal hardhout rondom het bad. We kozen hiervoor, omdat dit een heel stabiele hardhoutsoort is die bijna niet uitzet en we zorgden ervoor dat er geen schroeven zichtbaar zijn. Door vooraf een uitgebreid legplan te maken creëerden we ook hier zoveel mogelijk rust.

Om het zwembad zo goed als mogelijk te kunnen schoonhouden, leverden we één van de nieuwste zwembadrobots. Deze is speciaal voor grote natuurzwembaden.

Liever niet in het zicht...

De filtering van het zwembad

Aangezien de tuin van dermate grote afmetingen is, konden we de gehele filtering achter het bad plaatsen, op zo’n 6 meter afstand van het zwembad. Hieromheen maakten we een afscheiding van een kant-en-klaar-haag. Zo ligt de filtering niet in het zicht, maar blijft het wel goed bereikbaar en is er voldoende ruimte om werkzaamheden aan de filtering te kunnen uitvoeren.

Bent u ook toe aan een tuin die écht bij u past? Laat het ons weten en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bekijk meer recente tuin projecten

Weelderige tuin Winsum
Grote stadstuin in Assen

Weelderige tuin Winsum

De klant wilde heel graag een tuin vol flora en fauna, weelderig met ronde vormen en tegelijkertijd wel geordend. Ze hebben afbeeldingen laten zien, wij hebben een ontwerp gemaakt en het was liefde op het eerste gezicht. Zo is het geworden!

  • Opgeleverd
  • LocatieWinsum
  • ArchitectWeijer Tuinen

Grote stadstuin in Assen

Met de opdracht om rust, openheid en gezelligheid in de grote stadstuin te creëren, hebben we samen met een architect uit ons netwerk hier een plan voor gemaakt én natuurlijk uitgevoerd.

  • Opgeleverd
  • LocatieAssen
  • ArchitectWeijer Tuinen 2023
© Copyright Weijer Tuinen 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen